2022 İtibariyle İşinize Yarayacak E-Ticaret Fikirleri

Çevrimiçi çalışarak hayalinizdeki işin peşinden gitmek veya sadece ev ortamından çalışarak para kazanmak mı istiyorsunuz? Bu günlerde çevrimiçi çalışarak para kazanma olgusuna büyük bir talep olmasına rağmen, bu alanda faaliyet yürütmeye başlamak zor olabilir. 2022 itibariyle işinize yarayacak E-Ticaret fikirleri listesine göz atarak çevrimiçi olarak hangi alanda para kazanacağınız yönünde fikir edinmeye başlayabilirsiniz.

En İyi E-Ticaret Fikirleri Nasıl Bulunur?

Hangi işi yapıyor olursanız olun, başarınız becerilerinize, yeteneklerinize ve bu işin gerektirdiği memnuniyete bağlı olacaktır.

Halihazırda herhangi bir alanda profesyonel olarak faaliyet yürütüyorsanız, işinizi çevrimiçi ortama taşımakta sorun yaşamayacaksınız. Öğretmenlik, yönetici asistanlığı, çevirmenlik, ön muhasebe veya kişisel alıcılar gibi özel işler için çevrimiçi alanda birçok olanak da vardır.

Yeni bir kariyere başlamak her zaman engeller ve belirsizlikler getirir. Ancak, özellikle çevrimiçi çalışmanın veya hayalinizdeki işi sürdürebilmenin esnekliğini göz önünde bulundurarak, istediğiniz işi almak için ödediğiniz bedel budur. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, kendinize aşağıdaki soruları sorun:

  • Hangi alanda iyiyim?
  • Para kazanmak için kullanılabilecek hangi beceri, bilgi ve yeteneklere sahibim?
  • Ne yapmaktan hoşlanıyorum?
  • Her gün hangi görevleri kolayca yapabilirim?
  • Hangi kaynaklar benim için kullanılabilir?
  • HD kamera, Photoshop lisansı, popüler sosyal medya hesapları gibi araçlarım var mı?
  • Ne kadar sermayem var?
  • Ödeme almadan ne kadar süre gidebilirim?

Bir sonraki adım, her bir kariyer yolunun ne kadar değerli olduğunu bulmaktır. Başlamak için en iyi yer, hangi çevrimiçi iş fikirlerini sevdiğinizi araştırmaktır.

Niş Bulma

E-Ticaret Fikirleri
                                 İyi bir iş kurmadan önce etraflıca düşünmelisiniz.

İş beklentilerinizi daraltmak sadece bir başlangıçtır. Belirli bir niş, iş veya müşteri seçerseniz, çevrimiçi işinizin başarılı olma olasılığı daha yüksektir. Çevrimiçi bir iş yürütmenin veya serbest meslek sahibi olarak bir kariyere başlamanın en büyük dezavantajlarından biri rekabettir. Para kazanmak için en iyi şansınız, belirli bir alanda uzmanlaşmak ve daha az rekabetin olduğu alanları tercih etmektir.

Örneğin, E-Ticaret iş fikirleri bulup işe başlamak istediğinizi varsayalım. Her şeyden biraz satarsanız, insanlar sizin yerinize daha büyük ve köklü pazarlardan alışveriş yapmayı tercih edecektir. Ancak, vegan evcil hayvan maması veya el yapımı sanat eseri gibi diğer pazar yerlerinde bulunmayan belirli ürünleri satarsanız, bu rakip sayısını azaltır ve insanları sizden satın almaya daha fazla teşvik eder.

Belirli bir endüstri veya tarzda uzmanlaşmaya ek olarak, bir fiyat nişini de taahhüt edebilirsiniz. İşinizde yeniyseniz, deneyiminizi yansıtmak için yüksek fiyatlardan kaçınmalısınız. Bu, daha sıkı bir bütçeye sahip müşterilere daha çok hitap eder ve size iki kat daha fazla ücret alan daha deneyimli rakiplere karşı bir avantaj sağlayabilir.

Daha sonraki aşama ise markalaşmadır. İş dünyasında insanlar, en mantıklı seçenek olmasa bile, nihayetinde kendilerine en çok hitap eden seçeneği seçerler. Belirli bir kitleye hitap etmek için sayfa tasarımınızı, sosyal medya gönderilerinizi, içerik stilinizi vb. buna göre uyarlamanız gerekir. Örneğin, daha genç bir hedef kitleye hitap etmek ve arkadaş canlısı ve uyumlu görünmek istiyorsanız, sayfa kopyalama ve E-Posta pazarlamanızda emoji veya eser miktarda argo kullanabilirsiniz.

Bu noktada araştırma yapmakta fayda vardır. Başlamadan önce her zaman bir genel bakış almalısınız. Sadece rakiplerinizin ne yaptığına değil, müşterilerinin onlar hakkında ne düşündüğüne bakın. Belki onların yerine sizin önerebileceğin şeylerden şikâyet ediyor olabilirler.

En İyi E-Ticaret Fikirleri

Hangi yenilikçi iş fikirlerinin sizin için iyi olduğunu bulabilmek için seçenek mi arıyorsunuz? Öyleyse bu stoksuz E-Ticaret fikirleri tam size göre…

Çevrimiçi Ürün Satmak

cevrimici
                       İnternet üzerinden ürün satmak iyi bir iş seçeneğidir.

Online platformlar üzerinden ürün satmak karlı bir işe dönüşebilir. Bu konuda bilmeniz gerekenler şunlardır:

  • Yatırım: malzeme maliyeti, site maliyeti,
  • Gerekli kaynaklar: eylem araçları,
  • Nitelikler: Yaptığınız işte uzmanlık.

İlk önce en belirgin çevrimiçi iş fikirlerinden biriyle başlayalım: kendi ürünlerinizi, sanatınızı, yiyeceklerinizi ve el sanatlarınızı satmak. Harika bir E-Ticaret ürün fikirleri bulduysanız veya resim yapıyorsanız, giysi veya takı tasarlarsanız, ahşapla çalışıyorsanız ve hatta yemek yapıyorsanız, çevrimiçi olarak kolayca satabilirsiniz. Zor olan kısım, bir şeyin nasıl yapılacağını bilmektir. Bundan sonra, tek ihtiyacınız olan bir web sitesi oluşturmak ve ürünlerinizi nasıl göndereceğinizi bilmek olacaktır. Profesyonel görünümlü bir web sitesi, yeni bir E-Ticaret işi için başarının anahtarı olabilir, bu nedenle web sitenizin ve tüm profillerinizin harika göründüğünden emin olun.

Ne tarz ürünler satacağınızı bilmiyorsanız E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler – Farklı Platformlar için Tam Liste [2022] adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Influencerlık

Influencerlık
                         Influencerlık, gün geçtikçe daha popüler olmaktadır.

Influencerlık mesleği de son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Üstelik gerçekleştirilmesi diğerlerine kıyasla daha kolay olan bir meslek dalıdır. Bilgilerini ise aşağıda listeledik.

  • Yatırım: düşük,
  • Gerekli araçlar: başarılı sosyal medya hesabı,
  • Nitelikler: Sosyal medya becerileri: Neyi ve ne sıklıkta göndereceğinizi, yorumlara ne yazacağınızı vb. bilmeniz gerekir.

Birçok insan, arkasındaki işi anlamadan bir influencer olmayı hayal ediyor. Sosyal medyayı eğlenmek için kullanmak ile iş için kullanmak tamamen farklı şeylerdir. Trendler konusunda bir yeteneğiniz olabilir, ancak bunu profesyonel olarak yapıyorsanız, her bir platformun hangi zamanlarda en yüksek trafiğe sahip olduğu, hangi hashtag’lerin kullanılacağı ve farklı durumlara nasıl doğru şekilde yanıt verileceği gibi dikkate alınması gereken birkaç teknik husus da vardır.

Yazarlık ve Bloggerlık

Online platformlardaki kazançlı mesleklerden bir tanesi de yazarlıktır. Bu konunun detayları sizlerle…

  • Yatırım: yok,
  • Gerekli fonlar: yok,
  • Nitelikler: yazma yeteneği, arama motoru optimizasyonu (SEO).

İçerik yazarları, her gün okuduğumuz blog makalelerini, kitapları, e-kitapları ve web sitesi kopyasını oluşturur. Bu iş, matbaa gazeteciliğinin devamıdır ve aynı niteliklere dayanmaktadır. Bloggerlar, daha fazla trafik elde etmek ve sonunda bağlı kuruluş bağlantıları, sponsorlu veya kapılı içerik ve danışmalar gibi şeyler aracılığıyla bloglarından para kazanmak için kendi web siteleri için içerik oluşturur.

Profesyonel bir yazar olmanın temel şartı, iyi yazma yeteneğidir. İnsanların okumaktan zevk alacağı bir şey yazabiliyorsanız, başlamanız yeterlidir. Ancak olabildiğince başarılı olmak için SEO tekniklerini veya makalelerinizin veya web sitelerinizin Google gibi arama motorlarının sonuçlarında olabildiğince üst sıralarda çıkmasını nasıl sağlayacağınızı da öğrenmelisiniz.

Eğer blog yazma konusunda desteğe ihtiyacınız varsa Blog Nedir? Nasıl Blog Yazılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

Kameramanlık veya Fotoğrafçılık

Kameramanlık
                    Kameramanlık ve fotoğrafçılık yaparak da para kazanabilirsiniz.

Eğer internet üzerinden para kazanırken bir yandan sanatsal içerik de üretmek istiyorsanız bu meslek tam size göre. Peki bu konuda bilmeniz gerekenler nelerdir?

  • Yatırım: projenin kapsamına bağlıdır,
  • Gerekli kaynaklar: HD kamera, kamera aksesuarları (ör. bom mikrofon, ışıklar), düzenleme yazılımı,
  • Nitelikler: Film prodüksiyonu ve kurgusu.

İnternet, kedi videolarından komik içeriklere ve yeni kliplere kadar her türden kısa veya uzun videoları sever. İyi bir gözü olan, nasıl film çekileceğini bilen biri, sosyal medya paylaşımlarından prodüksiyon videolarına kadar bu içeriğe ihtiyacı olan markalar için içerik üreterek çok para kazanabilir.

Bu alanın dezavantajı ise masraflardır. Her şeyden önce, kesinlikle ucuz olmayan kendi film ekipmanınıza ihtiyacınız olacaktır. İddialı projeler ayrıca, muhtemelen profesyonel oyuncular da dahil olmak üzere, ek stüdyo ve sahne maliyetleri bile bir film ekibi gerektirir.

Dropshipping E-Ticaret

İşinize yarayacak bir başka alternatif ise dropshipping e-ticarettir. Bu konuda bilmeniz gereken detayları aşağıda listeledik.

  • Yatırım: web sitesi veya alışveriş platformu,
  • Gerekli fonlar: yok,
  • Nitelikler: Satış ve Pazarlama.

Geleneksel perakende ile karşılaştırıldığında, stoksuz satış e-ticareti çok daha basittir. Dropshipping E-Ticaret, tedarikçi ürünleri depolamak ve nakliye etmekle ilgilenir. Burada satıcı sadece satmaya odaklanır ve ardından siparişleri tedarikçiye iletir. Ancak dezavantajı, tedarikçinin kardan aslan payını almasıdır, bu nedenle satıcı esasen komisyon bazında çalışmaktadır.

Özellikle E-Ticaret ürünleri için satış ve pazarlama alanlarını seviyor ancak nakliye lojistiğinden nefret ediyorsanız, dropshipping tam size göre olacaktır. Dropshipping satıcısı, satış stratejisi, promosyonlar, sosyal yardım, reklam, müşteri hizmetleri ve markalaşmaya, yani yalnızca müşteriye yönelik alanlara odaklanır. Ancak, kârınızı paylaştığınız için, iyi bir yaşam sürmek için iki kat daha fazla satmanız gerekir.

Podcast Yapmak

Podcast Yapmak
                Podcast de son zamanların popüler içerik türlerinden bir tanesidir.

Son zamanların en popüler mesleklerinden biri de podcast üreticiliğidir. Konunun detayları sizlerle…

  • Yatırım: Medya Sunucusu, pazarlama için para,
  • Gerekli kaynaklar: profesyonel mikrofon, kayıt ve düzenleme yazılımı,
  • Nitelikler: Uzmanlık.

İçerik yazarlığı, basılı gazeteciliğin devamı ise podcast’ler de radyoculuğun modern devamlarıdır. Sadece konuşmayı seven değil, aynı zamanda başarılı olan insanlar bu mesleği seçerler. Bir podcast’te başarılı olmak için dinlemeye değer bir şey yaratmanız gerekir. Bunu yapmak için son derece kibar olmalısınız. İyi podcast’ler eğlenceli, duygusal ve bilgilendiricidir, bu nedenle bu koşulların üçünü de hangi alanda karşılayabileceğinizi öğrenin.

Çevrimiçi Hizmetler Satmak

Diğer pek çok hizmeti de online platformlar üzerinden satışa sunarak gelir elde edebilirsiniz. Konunun detayları ise şu şekildedir:

  • Yatırım: yok,
  • Gerekli kaynaklar: web sitesi,
  • Nitelikler: tüm özel beceriler.

Bu çevrimiçi iş fikirleri, tamamen sahip olduğunuz ve başka kimsenin sahip olmadığı özel becerilerle ilgilidir. İster bir konuşmacı ister muhasebeci, danışman veya koç olun, hizmetinizi çevrimiçi olarak satabilirsiniz. Alanınızda profesyonel iseniz, yapmanız gereken tek şey hizmetlerinize ihtiyaç duyan müşterileri bulmaktır.

Bu müşteriyi ağızdan ağıza ve tavsiyeler yoluyla, serbest çalışma platformlarını kullanarak veya potansiyel müşterilerle e-posta yoluyla iletişim kurarak bulabilirsiniz. Ayrıca, hizmetlerinizi Google’da veya sosyal medyada tanıtabilir veya müşterileri çekmek için bir web sitesi veya blog oluşturabilirsiniz.

Satış Ortaklığı Pazarlaması

satis ortakligi
                           Satış ortaklığı ile kar elde edebilirsiniz.

E-ticaret işlemlerinizi elbette tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz. Bu noktada bir satış ortaklığı gerçekleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Bilmeniz gerekenler ise şunlardır:

  • Yatırım: yok,
  • Gerekli araçlar: başarılı bir çevrimiçi kanal,
  • Nitelikler: Pazarlama ve Reklamcılık.

Blog veya YouTube kanalı gibi başarılı bir çevrimiçi kanalınız varsa, trafiğinizi diğer işletmelere “kiraya verebilirsiniz”. Bu ince reklam biçimine bağlı kuruluş pazarlaması denir. Bağlı kuruluş pazarlamasının birçok biçimi olsa da günümüzde en yaygın bağlı kuruluş pazarlama biçimi sponsorlu içeriktir.

Örneğin, bir blogunuz varsa, diğer işletmeler kendileri hakkında yazdıkları makaleleri yayınlamanız için size ödeme yapar veya onlar hakkında olumlu bir şey söyler ve sitelerine bir bağlantı gönderirsiniz. Sponsorlu içerik, web’deki en az abartılan reklam biçimlerinden biridir, ancak göz ardı edilme olasılığı daha düşük olan daha doğal reklamlar üretir.

Perakende Arbitraj E-Ticareti

Perakende olarak ticaret yapmak da birçok insan için iyi bir opsiyon olabilir. Üstelik bu konunun teknik detayları da zor değildir. İşte o detaylar…

  • Yatırım: ürün yelpazenize bağlıdır,
  • Gerekli kaynaklar: web sitesi,
  • Nitelikler: İyi bir pazarlık avcısı olmak.

Perakende arbitrajında, indirimli ürünleri satın alır ve ardından daha yüksek bir fiyata satarsınız. Bu yasa dışı gelebilir, ancak kurallarına göre oynadığınız sürece kesinlikle sorun değil.

Örneğin, yerel mağazanın yaz ayındaki bir indirimde bikini ve mayo sattığını varsayalım. Tüm envanteri satın alabilir, bir yıl boyunca saklayabilir ve daha sonra kar elde etmek için bir sonraki yaz aylarında tam fiyatından satabilirsiniz.

Pratikte, perakende arbitrajı, mağazadan mağazaya çok koşarak, iyi fırsatlar aramayı içerir. Ayrıca, sunabileceğiniz ürünler üzerinde çok fazla kontrole sahip değilsiniz. Bu, belirli nişlere hizmet etmeyi zorlaştırabilir. Ancak, alışveriş yapma yeteneği olan insanlar için bu, bu yeteneği kullanmanın iyi bir yolu.

Sonuç

e-ticaret fikirleri
                         E-ticaret fikirleri ile sektöre başarılı bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Bunların yanı sıra bir uygulama geliştirmek, bir YouTube veya Twitch kanalı oluşturmak, şirketler, SEO veya BT için danışmanlık vermek, çevrimiçi oyun geliştirmek, yazılım veya web geliştirme yapmak gibi işler de çevrimiçi alanda para kazanmak için yeni fikirler olabilirler.

Tüm sosyal medya ve iletişim araçlarıyla, tutkunuzu takip etmek ve ondan para kazanmak günümüzde hiç olmadığı kadar kolaydır. Yeni teknoloji yalnızca uzaktan çalışmayı daha mümkün kılmakla kalmıyor, aynı zamanda iletişim seçenekleri de dünyanın her yerinden insanlar için çalışmanıza olanak tanıyor. Belki yerel işletmelerin hiçbiri videonuzu beğenmeyebilir, ancak dünyanın diğer ucundaki bir girişimci için tam da aradıkları kişi siz olabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Ülkemizdeki e-ticaret sektöründe giyim ve gıda ürünlerinin satışı diğer ürünlere kıyasla daha fazladır.

E-ticaretten elde edeceğiniz kazanç yapacağınız işe göre değişiklik gösterecektir. Eğer bir blog sayfası yönetiyorsanız Google Adsense üzerinden gelir elde edebilirsiniz. Fakat bir alışveriş sitesine sahipseniz ürünlerinizin fiyatına ve diğer birçok değişkene göre kazancınız değişecektir.

Önerilen Paylaşımlar
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *