E-Ticaret İçin Blog Sitesi Rehberi

E-Ticaret İçin Blog Sitesi Rehberi

Günümüz şartlarında alışveriş yöntemleri oldukça çeşitli hale gelmiştir. Mağazalara giderek alışveriş yapmak dışında ortaya çıkan ve her gün gelişen bir alan daha bulunmaktadır. Herkesin tahmin edebileceği gibi bu e-ticarettir. Artık birçok alıcı alışverişlerini internetten yapmakta, kargo hizmeti sayesinde ürünlerini istediği yere getirebilmektedir. Eğer siz de bu sebeplerden dolayı markanızı dijital platformlara taşımak istiyorsanız e-ticaret için blog sitesi rehberi sizlere yardımcı olacaktır.

E-ticaret, sürekli koşturma halinde olan bir toplum yapısında işleri kolaylaştıran bir uygulama olmuştur. Bunun farkında olan markalar, çalışmalarını internet alışverişi üzerine yoğunlaştırır. Bu durum e-ticaret sektörünü ortaya çıkarmış ve büyük bir pazar oluşturmuştur. Fakat internette oluşturulan markalar müşterilerine en hızlı şekilde nasıl ulaşabilir? İşte bu sorunun yanıtlarından birini blog sitesi açmak oluşturmaktadır. Blog sayfası oluşturmak ve süreci yönetebilmek çok önemlidir. İşte bu noktada “E-Ticaret İçin Blog Sitesi Rehberi” yazısı süreçle ilgili şirketleri bilgilendirmekte çok önemli bir kaynak olacaktır.

Blog Sitesinin E-Ticaret Sitelerine Etkisi Nedir?

İnternet alışverişlerinde müşteriler için en önemli nokta güvendir. Müşteriler mutlaka güven duydukları markalardan, şirketlerden alışveriş yapar ve bu bir süre sonra rutin halini alır. İşte şirketler de bu güven ve rutini oluşturabilmeyi isterler. Bu noktada blog sayfası açmak şirketlerin doğal yoldan amaçlarına ulaşmalarını sağlamaktadır. Blog sayfası açmanın E-Ticaret sayfalarına faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Ürün detayları bu sayfada ayrıntılı şekilde anlatılabilmektedir. Ayrıntılı anlatım sayesinde müşterilerin soru işaretleri giderilmiş olur.
  • Ürün kategorileri hakkında detaylı bilgi verilebilmektedir.
  • Kampanya veya indirimler bu sayfalardan duyurularak müşterilere çok daha hızlı bilgi ulaşması sağlanabilmektedir.
  • Satılan ürüne bağlı olarak benzer içerikler sunulabilmektedir. Örneğin mutfak gereçleri satılıyorsa blog sayfasında yemek tarifleri verilebilir.
  • Sayfa sayesinde bedava ve süresiz bir reklam çalışması yapılmış olmaktadır.
  • Sitedeki içerik üretiminin kalitesine bağlı olarak seo değeri yükselebilmektedir. Bu da markanın aramalarda çok daha üstte görünmesini sağlamaktadır.
  • Blog yazılarında anlatılan ürüne veya kategoriye yerleştirilen linkler sayesinde seo değerine katkı sağlanabilmektedir.
  • Sitenin sürekli güncel tutulmasıyla domain otoritesine katkı sağlanabilmektedir.

Kısacası marka ne kadar görünebilirse o kadar satış yapabilmektedir. Bu anlamda blog sitesi markalar için vazgeçilmez olmalıdır denebilir.

Blog Sitesi Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nelere Dikkat Edilmelidir
                  Bazı kriterlere dikkat ederek blog sitesi oluşturabilirsiniz.

Oluşturulan blog sitesinin, oluşturan marka, kişi ya da şirketin amacına hizmet etmesi çok önemlidir. Bu nedenle oluşturulan sayfada amaca ulaşılacak yolların belirlenmesi ve buna göre hareket edilmesi gerekmektedir. Belli adımlar her marka için geçerlidir. Etkili bir blog sayfası oluşturmakta izlenecek adımlar şunlardır;

Kullanılacak Anahtar Kelimelerin Araştırmasının Yapılması

Blogda kullanılacak yazılarda yer alması gereken en önemli kelime ya da kelimeler nelerdir? Sektöre, ürünlere bağlı olarak bu kelimelerin belirlenmesi ve mutlaka yazılarda kullanılması gerekmektedir.

Birbiriyle Alakalı Anahtar Kelimelerin Kullanılması

Anahtar Kelimelerin
                     Anahtar kelime kullanımı sadece blog siteleri için değil tüm siteler için oldukça önemlidir.

Anahtar kelimeler dışında, benzer kelimeler de yazıda bulunmalıdır. Çünkü tüketici bir kelimeyi aratırken mutlaka benzerlerine de başvurmaktadır. Bu sitenin görüntülenmesi için önemli bir etkendir. Belirlenen anahtar kelimenin yazı başlığında kullanılması da görüntülenme için oldukça önemlidir.

Meta Açıklamasının Site Tarafından Yazılması

Google, kullanıcı aramalarına bağlı olarak örnek bir metin oluşturmaktadır. Fakat en doğru açıklama şirketin kendisi tarafından yazılmış olandır. Bu nedenle meta açıklamalarının konuya en hakim kişiye yazdırılması sitenin dikkat çekmesi için önemlidir. Kod olarak bakıldığında meta açıklamalar “head” bölümünde yer almaktadır. Buradan yazılar kolayca ayarlanabilmektedir. Bu yazıların anahtar kelimeleri içermesine ve orijinal olmasına dikkat edilmelidir.

Sayfa İçi Yönlendirme Linkleri Yapılması

yonlendirme
               Kendi siteniz içerisinde yönlendirme yapmanız size olumlu geri dönüşler sunacaktır.

Yapılan bu link eklemeleri yazının zenginleşmesini sağlamaktadır. Ayrıca sayfa içinde gezinirken kullanıcıların satın alma sayfalarına ulaşımına kolaylık da sağlamaktadır.

Sayfa Dışı Yönlendirme Linkleri Yapılması

Bu ekleme işlemi yazının değerinin artırılması açısından önemlidir. Sitenin oldukça kapsamlı olduğu ve güvenilir olduğu düşüncesini müşterilere aşılamaktadır. Aynı zamanda Google ve benzeri arama motorları da sıralamaları belirlerken bunu dikkate alırlar.

Blog Planının Hazırlanması ve Takibinin Yapılması

Bir blog sitesinde düzen çok önemlidir. Bu anlamda şirkete ve markaya özel bir planlamanın yapılması gerekmektedir. Planlamaya uygun olarak haftalık ya da aylık ne kadar içerik üretileceği belirlenmektedir. Bu da içeriklerin kaliteli şekilde oluşturulmasını ve sunulmasını sağlamaktadır. Ne kadar kaliteli içerik üretimi yapılırsa site o kadar tercih edilir olacaktır.

Rakip Araştırmasının Yapılması, Örneklerin İncelenmesi

rakip analizi
                            Rakiplerinizi analiz etmeniz de oldukça önemlidir.

Rakip firmaların ne tür blog sitelerine sahip olduklarını bilmek rota belirlemek için oldukça önemlidir. Yapılan içeriklere bağlı olarak, yapılmamış içerikler belirlenebilmektedir. Yapılmayanı yapmak diğer sitelerin önüne geçilmesini sağlamaktadır. Bu sitelerde bulunan kaliteli içerikleri görmek de gelişmek için iyi örnekler oluşturacaktır. Taklide düşülmemeli, fakat dikkat çekebilecek ortak noktaları da belirleyerek, bunları uygulayabilmek gerekmektedir.

Hedef Kitlenin Anlayabileceği Bir Dil Kullanımına Dikkat Edilmesi

Her marka ve her sayfa belli bir kitleye hitap edebilmektedir. Fakat burada asıl dikkat edilmesi gereken dil konusunda her kitleye hitap edebilmektir. Çünkü diğer kitlelerin de dikkatini çekebilmenin yolu anlaşılır olmaktır. Bu nedenle blog yazılarında karmaşık bir dil kullanımındansa anlaşılır bir dil kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Görsel ve Video Kullanımına Dikkat Edilmesi

Blog yazma, sadece yazılardan oluşan içerikler oluşturmak demek değildir. Oluşturulan içeriklerde görsel kullanımı içeriği hem dikkat çekici hem bilgilendirici hale getirecektir. Çünkü bazen uzun bir metinle anlatılabilecek bir konu sadece bir görselle kolayca anlatılabilmektedir. Bu da yazının kalitesini ve dikkat çekiciliğini oldukça arttıran bir noktadır. Bununla birlikte içeriklerde bilgilendirici videolar bulunması da yazıyı etkileyici kılmaktadır. Kullanıcının ürün ya da marka hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmasını sağlamaktadır. Ayrıca kullanıcının site içerisinde uzun vakit geçirmesi de sağlanır. Bu nokta sitenin değerinin artması için çok önemlidir.

E-Ticaret Firmaları Blog Yazısı için İçerik Önerileri

E-Ticaret Firmalar
                   E-Ticaret blog sitelerinin işine yarayabilecek bazı içerik türleri vardır.

Blog yazılarının içeriği firmaya, markaya göre değişmektedir. Blogdaki içeriklerin nasıl olacağına izlenecek stratejinin belirlenmesiyle karar vermek önemlidir. Ulaşılmak istenen kitleye bağlı olarak içeriklerin düzenlenmesi gerekebilir. Bu konuda planlı hareket etmeye dikkat edilmelidir. Firmaların blog yazıları için oluşturabilecekleri içerikler şöyle sıralanabilir;

  • Güncel Trendler: Blog yazılarında sektörle alakalı güncel haberler ve bilgilerden bahsedilebilir. Bu kullanıcıların oldukça ilgisini çekecektir.
  • Endüstri ve Sektörle İlgili Haberler: Sektörle alakalı, sektör için oldukça heyecan verici haberlere blogda yer verilebilir. Bu tür içerikler sitenin sektörle alakalı güvenilir bir kaynak olduğunun düşünülmesini sağlamaktadır.
  • Belli Durumlar Hakkında Analizler: Nesnel bilgiler güven arttırmakta çok önemli rol oynamaktadır. Bununla birlikte bazı kullanıcılar analizlere ve tahminlere de oldukça ilgilidir.
  • Alanında Uzman Kişilerle Röportaj: Böyle bir içerik oluşturmak marka değerini artırmak için oldukça önemlidir. Çünkü bir uzmanla röportaj yapmak sitenin çok daha güvenilir olmasını sağlamaktadır.
  • Rehber Olabilecek Yazılar: Bir ürün ya da bir konu hakkında bilgilendirme yazısı yazmak site için oldukça kazançlı bir yöntem olacaktır.
  • Ekip Tanıtımı: Ekibin tanıtılmasına önem veren marka çalışanlarına önem veriyor demektir. Bu da çalışanların motivasyonunun artırılmasına büyük ölçüde katkı sağlamaktadır.
  • Kullanıcı Deneyimleri: Müşterilerin düşüncelerinin paylaşılması marka şeffaflığı ve güvenilirliği açısından çok önemlidir. Yorumlara bağlı olarak satış işlemi de büyük ölçüde etkilenmektedir.

Bu içerik fikirlerinin her biri blog sitelerinin başarıya ulaşmasında rol oynayabilir.

Ayrıca Pazarlama İçeriği Nedir ve Nasıl Yazılır? içeriğimiz de sizlere bu konuda fikir verecektir.

Blog Sitesi Oluştururken Yapılmaması Gerekenler Nelerdir?

yapilmamasi gerekenler
                        Blog sitenizi oluştururken pek çok noktaya dikkat etmeniz gerekir.

Bir marka veya şirketin, blog sitesi oluştururken dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Site ve içerik oluşturma titiz bir planlama ve oluşum sürecini içerir. Yapılabilecek küçük bir hata bile sitenin etkileşimini büyük ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle siteyle alakalı yapılabilecekler ile birlikte yapılmayacakları da bilmek gerekir. Blog sitesi oluştururken yapılmaması gerekenler şöyle sıralanabilir;

  • Göz yorucu bir site tasarımı tercih edilmemelidir.
  • Blog yazısı yazarı sadece kendi ilgisini çeken konuları yazmamalıdır. E-Ticaret sitelerinde her kesime hitap edecek yazılar bulunmalıdır.
  • Tüketicilerin sorularının ne olduğuna dikkat edip bunlara yanıt verilen bölümler oluşturulmasına dikkat edilmelidir.
  • Yazılarda çok fazla jargona yer verilmemelidir. Kullanıcının yazıyı anlayabilmesi için kullanılan dilin anlaşılır olması çok önemlidir.
  • Blog yazıları tamamen yazılardan oluşmamalıdır. Sadece yazılardan oluşan içerikler kullanıcılar için göz yorucu olabilmektedir.
  • Blog yazılarında uzun paragraflar bulunmamalıdır. Uzun paragraflar kullanıcılar için göz yorucu olabilmekte ve dikkatlerini dağıtmaktadır.

Eğer tüm bunlara dikkat eder ve ilgi çekici içerikler üretirseniz bir süre sonra hedeflediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Eğer büyük bir sermaye harcamadan e-ticaret yapmak istiyorsanız öncelikle bir tedarikçi ile anlaşmanız gerekir. Böylelikle başka firmalardan alacağınız ürünleri satarak kar elde edebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız bu e-ticaret için blog sitesi rehberi oldukça işinize yarayacaktır. Buna ek olarak sosyal medya yönetimine ve diğer pazarlama stratejilerine de özen göstermeniz gerekir.

Önerilen Paylaşımlar
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *