SEO Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalıdır?

SEO Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalıdır?

Yazılan makalelerin, konuyla uyumlu olması ve akıcı bir şekilde okunabilmesi, yazar için oldukça önemlidir. Bu nedenle SEO uyumlu bir makale yazmak, blogunuzu ya da metin yazarlığı kariyerinizi bir sonraki seviyeye taşıyabilecek bir sanattır. Elbette, herkes bir makale yazabilir ancak SEO uyumlu makaleler yazmak için pratik gerekir. Peki, SEO uyumlu makale kaç kelime olmalıdır? Yazımızda bu konuda bilmeniz gerekenler noktaları bir araya getirdik.

Öncelikle bu konunun püf noktalarından bahsedebiliriz. Makale yazımındaki en önemli nokta konu hakkındaki hakimiyet ve bilgidir. Hemen hemen her konu ve her durum ile ilgili bir makale yazmak mümkündür. Ancak, SEO uyumlu bir makale yazabilmek için oldukça fazla deneme yapmak gerekebilir. Öncelikle, SEO’nun nasıl işlediğini kavramak ve bu işleyiş biçimine uygun bir makale yazmak oldukça büyük bir öneme sahiptir.

SEO’nun bir arama motoru optimizasyon sistemi olduğunu düşünürsek, yazılacak makalenin de yapılacak aramalarda ön plana çıkması gerekmektedir. Yani SEO uyumlu bir makale yazabilmek için, SEO prensiplerini uygulamak gerekmektedir. Bu da bolca pratik ve deneme, yanılma yöntemi ile oluşur. Anahtar kelime kullanımlarına dikkat etmek ve makaleleri ön plana çıkaracak ek araçlardan yararlanmak da oldukça büyük bir önem taşır. Bir makale yazımında, direkt makale konusunun kullanılması neredeyse sadece SEO’ya özgü bir durumdur.

SEO Sıralaması için Uygun Kelime Sayısı Nedir?

Sıralamanızın artmasını ve SEO için en iyi sonuçları elde etmenizi sağlayacak, sayfa başına toplam kelime sayısı için belirli bir cevap mevcut değildir. Müşterilerinizin zaman içerisindeki SERP sıralamasına göre, belli bir kelime sayısı yerine temel faktörlere dayalı bir web sitesi içeriği üretmek en iyisidir. Çünkü her web sitesinin, kendi markasından ve müşteri tabanından, içerik uzunluğunun genel bir kelime sayısına göre daha çok etkilediği bilinen bir gerçektir. SEO için yazdığınız makalelerin kelime sayısını etkileyen birkaç faktör mevcuttur.

Sahip Olduğunuz İşletme Türü

isletme turu
                   İşletmenizin türü makalenizin kriterlerini etkileyecektir.

Şirketlerin, web sitelerinde verdikleri temel hizmetleri ya da kendi felsefeleri gibi konular hakkında bilgi yayınlaması ve bu yönlerin her birini açıklayan içerikler geliştirmesi gerekir. Örneğin; psikiyatrlar ve psikologlar, bir hizmetin ya da prosedürün mümkün olduğu kadar çok yönünü açıklamalıdır. Böylece danışanlar bu prosedür hakkında bilgi edinebilmelerinin yanı sıra, tek bir sayfada mümkün olduğunca çok soruya yanıt alabilirler. Bir başka örnek ise; bir iç mimari şirketi, peyzaj tasarım şirketi ya da fotoğraf sanatçısı içeriklerinde görsellere ve güzellik çekimlerine daha çok yer vermelidir.

“Hakkında” Kısmına Yazdıklarınızın Çok Basit ya da Karmaşık Olması

Bir önceki maddede de belirtildiği gibi, kullanıcılarınızın sorularını yanıtlayan web sitesi içerikleri hazırlamak oldukça önemlidir. İçerik yoğunluğuna sahip olmak SEO için en çok önemli olan faktörlerden biridir. Bu nedenle eksiksiz bir içerik ürettiğinizden emin olmanız gerekir. Şirketlerin pek çoğu, yaptıkları işlere genel bir bakış sağlamaya yaran hizmetler hakkında içerikler yazar. Müşterilerin sorabileceği yaygın soruları yanıtlayıp bu süreci, şirketinizi benzersiz kılan özellikleri açıklayan bir içerik yazısı yazarak değerlendirebilirsiniz.

Günümüzde insanların çoğunun Siri gibi akıllı kişisel asistanlar yardımı ile internet üzerinden arama yaptığını unutmamak gerekir. Bu yüzden de içeriklerinizi telefonunuza soruyormuş gibi yapılandırmanız oldukça önemlidir. Örneğin, “SEO için en iyi web sitesi içerik uzunluğu” ya da “SEO için en iyi web sitesi kelime miktarı” yazmak yerine, “SEO için en iyi web sitesi kelime uzunluğu nedir?” şeklinde içeriklerinizi hazırlayın. Temel olarak, sorularınızı kullanıcılarınızın konuşabileceği ya da sorabileceği şekilde yazın.

İçeriğinizin Kalitesi

İçeriğiniz ne kadar uzun olursa olsun, makalenizin niceliğinden çok niteliği önemlidir. Bu yüzden de içeriği uzatmak için makalenize içi boş metinler eklemeyin. Sadece hizmetlerinizi anlatmak ve soruları yanıtlamak için gereken kadarını yazın. Ayrıca kendi benzersiz web sitesi makalenizi yazmak oldukça önem taşır. Diğer web sitelerinin içeriklerini kopyalamaktan kaçının. Çünkü Google, bu durumu sayfanızı bir şekilde etkileyebilecek olan yinelenen içerik olarak görür. Bu da sıralamanızın düşmesine neden olur.

Makalenizin Kaç Kelime Olduğu SEO için Neden Önemlidir?

kac kelime oldugu
                        Makalenizdeki kelime sayısı belirli açılardan önem taşır.

Yazdığınız metin daha uzun olduğu zaman, Google makalenizin ne hakkında olduğunu belirlemek için çok daha fazla ipucuna sahip olur. Optimize edilmiş olan makaleniz ne kadar uzun olursa, hedef anahtar kelimeniz de metninizde o kadar sık görünür. Elbette ki sadece anahtar kelimenizi tekrarlamanız için boş ve uzun bir yazı yazmamalısınız. Eğer yazınızı optimize ederseniz, hedef anahtar kelimeniz metniniz boyunca olması gerektiği gibi tekrar eder.

Ayrıca makaleniz uzadıkça metninizde hedef anahtar kelimenizle eş anlamlı ya da benzer kelimeler de kullanabilirsiniz. Ek olarak, daha uzun bir gönderide anahtar kelimenizden bahsedebileceğiniz daha fazla başlık, bağlantı ve görsel ekleyebilirseniz. Daha da önemlisi, uzun bir içerik üretmek, konunuzla ilgili yüksek kaliteli bilgi anlamına gelir.

Daha uzun bir metin ile metninizi optimize ettiğiniz anahtar kelimelerin birden çok uzun kuyruklu varyantını kullanabilir ve sıralamanızı yükseltebilirsiniz. Bunun nedeni, uzun bir metinde pek çok farklı konuya değiniyor olmanızdır. Makaleniz ya da konuya derinlemesine ele alan diğer gönderileriniz, anahtar kelimeleriniz uzun kuyruklu varyantlı halleri için arama sonuçlarında görünme şansına sahip olacak. Ek olarak, bazı akıllı dahili bağlantılar kullanmak, yazdığınız kapsamlı gönderinin trafiğini arttırmanızı sağlayarak sitenize daha fazla organik trafik çekmenizde yardımcı olur.

Son olarak, sayfanız sadece birkaç kelimeden oluşuyorsa Google’ın sayfanızı ve içeriğinizi zayıf içerik olarak düşünme olasılığı daha da artar. Bütün arama motorları, insanların aramalarına en iyi cevabı vermek istediği için zayıf içerik kullanıcıların sorularına cevap vermede ve ihtiyaçlarını karşılamada daha yetersiz kalır. Bu nedenle de sayfanız çok yüksek bir sıralamaya sahip olamaz.

SEO Uyumlu İçerik Oluşturmak için İpuçları

Hem arama motorları, hem kullanıcılar, hem de potansiyel kullanıcılar için optimizasyon yapmak, içeriğiniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Ancak, SEO uyumlu içerik oluşturmak büyük bir zaman ve emek gerektirir. Tüm bunların sonunda ise, eğer SEO’nun tüm kurallarına dikkat etmişseniz, karlı çıkacak olan siz olursunuz.

Pek çok kişi, SEO için optimize edilen içeriğin kullanıcı dostu olmayacağını düşünür. Ancak iyi optimize edilmiş ve yüksek kaliteye sahip bir içerik arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma şansınızı arttırır. Bu da insanların aslında tamamen yanlış düşündüğüne dair çürütülemez bir kanıttır. İçeriğinizin arama motorlarında daha da üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak için bu makalede yer alan ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Anahtar Kelime Araştırması Yapmak

Anahtar Kelime
                      Anahtar kelimeler SEO açısından oldukça önemlidir.

Eğer bir web sitesine sahipseniz SEO kurallarını temel alarak içerik üretmek, diğer web sitelerinin önüne geçmenize yarar. Bu nedenle de SEO kurallarını uygularken, anahtar kelime araştırması yapmak işiniz için önemli bir rol oynar. Doğru anahtar kelimeleri bulmak, arama sonuçlarına hakim olmanıza ve ayrıca hedef kitlenizi de tahmin etmenize olanak tanır. Anahtar kelimelerinizi seçerken dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar aşağıdaki gibidir:

  • Belirli bir zaman aralığında belirli bir anahtar kelime için yapılan aramaların hacmini dikkate almanız gerekir. Çünkü yanlış anahtar kelime seçimi yapmak, zamanınızı ve bütçenizi boşa harcamanıza neden olur.
  • Sitenizde kullanmak istediğiniz anahtar kelimelerin, kullanıcılar tarafından neden arandığını öğrenmeniz gerekir. Böylece içeriklerinizi buna göre optimize etmeniz kolaylaşır.
  • Uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmak her zaman en iyisidir. Düşük bir arama hacmine sahip olsalar da, siteniz için SERP’lerde yüksek bir sıralama olanağı sunarlar. Bunun nedeni ise, insanların belli bir konu hakkında daha spesifik bilgiler bulmak istediklerinde genelde daha uzun kelime öbekleri kullanmalarıdır.

Bu ipuçlarına dikkat etmek elbette SEO uyumlu makale üretmenize yardımcı olacaktır. Ancak bu ipuçları tek başlarına yeterli değildir. SEO uyumlu içeriğiniz için en iyi anahtar kelime araştırması yapmanızı sağlayacak bazı araçlardan yardım almanız gerekir. İçeriğinizde yardımcı olacak başlıca anahtar kelime araçları şunlardır:

Böylece, bu araçlar sayesinde makaleniz için en uygun anahtar kelimeleri seçerek site trafiğinizi ve arama motorlarındaki sıralamanızı arttırabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler Seçildikten Sonra Ne Yapılması Gerekir?

Anahtar kelimelerin fazla kullanımı, içeriğinizin okunabilirliğini engelleyebilir. Bu nedenle anahtar kelime kullanımında aşırıya kaçmak, kullanıcılarınızın kafasının karışmasına sebebiyet verebilir. Ek olarak, hedef kitlenizin sorunlarını çözen ya da sorularını yanıtlayan blog gönderileri ve diğer içerik türlerinde gönderiler oluşturun.

Ayrıca anahtar kelimelerinizi içeriğinizin tamamına doğal bir şekilde eklemek oldukça önemlidir. Hedef anahtar kelimeleri bulduktan sonra bunları doğru yerlerde kullandığınızdan emin olun. Seçtiğiniz anahtar kelimelere yer vermeniz gereken başlıca bölümler şunlardır:

  • Başlık
  • URL
  • Meta açıklama (150 ila 160 karakter arasında tutmanız yeterlidir)
  • İçerik (H1-H6 etiketlerinde anahtar kelimelere yer vermeniz gerekir)
  • Görsel adları ve alt görsel etiketleri

Tüm bu yerlere anahtar kelimelerinizi güzelce yerleştirerek kullanıcılar tarafından daha çok ziyaret edilebilirsiniz.

İçeriğinizi Yapılandırmak

iceriginizi yapilandirmak
                     İçeriğinizi SEO’ya uygun şekilde yapılandırmalısınız.

İçeriklerinizin olabildiğince çok insana ulaşmasını istiyorsanız bunun için sağlam bir yapı izlemeniz gerekir. İlk olarak, gönderinizin ana bölümünü belirlemelisiniz. İçeriğinizi farklı parçalara bölmek, daha kolay ve daha hızlı okunmasını sağlar. Ayrıca içeriğinizi yapılandırdıktan sonra, makalenizin her bir parçası üzerinde ayrı ayrı büyük bir titizlikle çalışabilirsiniz.

Her içeriğiniz, bir giriş, ana gövde ve sonuç bölümü içermelidir. Böylece içeriğinizi parçalara bölerek kitlenizin ilgisini çekebilecek makaleler yazabilirsiniz. Ek olarak, insanlar bazen bir sonuca varmayı gözden kaçırabilirler. Bu nedenle, içeriğinizi insanların istenen eylemi gerçekleştirmesi için güçlü bir harekete geçirici mesajla sonlandırmak oldukça önemlidir.

İlgi Çeken Başlıklar Kullanmak

Kullandığınız başlıkların SEO’da amaçladığınız başarı ve kullanım kolaylığı üzerinde büyük bir etkisi vardır. Açıklayıcı, ilgi çeken ve akılda kalıcı başlıklar; okuyucuların blog yazınızın ne hakkında olduğunu ve yazınızı okuduklarında neler elde edeceklerini anlamalarına yardımcı olabilir. Sıralamanızın daha yüksek olabilmesi için aşağıdaki basit ipuçlarını takip ederek SEO uyumlu başlıklar elde edebilirsiniz:

  • Hedef anahtar kelimenizi başlığınızda kullanın.
  • 60 karakterin altında tuttunuz bir başlık oluşturun. Çünkü Google, arama sonuçlarında sadece ilk 60 karakteri görüntüler.
  • İçeriğinizle başlığınızın uyumlu olduğundan ve başlığın içeriğinizi tanımladığından emin olun.

Başlığınızı oluşturduktan sonra, başlığınızın genel puanını CoSchedule uygulaması yardımıyla kontrol edebilirsiniz. CoSchedule size araç, dil bilgisi, okunabilirlik ve başlığınızın uzunluğu gibi analiz sonuçları verir. Ayrıca CoSchedule sayesinde, Google Arama Önizlemesi (Google Search Preview) ve E-posta Konu Satırı Önizlemesi (E-mail Subject Line Preview) alabilirsiniz. Son olarak, hedef kitlenizi çekmek ve CTR’ınızı arttırmak için başlıklarınızda “en iyi”, “harika”, “komik”, “ücretsiz”, “şaşırtıcı” ve “nasıl yapılır” gibi ilgi çekici kelimeler kullanabilirsiniz.

Başlık Etiketleri Kullanmak

etiketleri kullanmak
                        İyi bir SEO için başlık etiketlerini de kullanmalısınız.

İlgi çekici alt başlıklar kullanmak, içeriğinizin okunabilirliğini arttırır. Ancak burada esas önemli olan nokta, alt başlıklarınızı hiyerarşik bir şekilde sıralayabilmenizdir. Bir blog gönderisinin başlığı, H1 etiketine sahip olmalı ve bir hedef anahtar kelime içermelidir. Ek olarak, ana bölümler H2 etiketi içermeli ve alt bölümler de H3 etiketine sahip olmalıdır.

Makalenizde farklı başlık etiketlerinden yararlanmak oldukça mantıklıdır. Benzer etiketler kullanmak, kullanıcıları ve arama motorlarını aynı bilgiyi iki defa sunduğunuz konusunda yanıltabileceği için kullandığınız etiketlere dikkat etmeniz önemlidir.

Kısa Paragraflar Kullanmak

SEO uyumlu makale yazarken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da paragraflarınızı kısa tutmaktır. Elbette ki bu durum, her cümlenin yeni bir satırda başlaması gerektiği anlamına gelmez. Ancak, paragraflar mantıklı bir şekilde düzenlenmesinin yanı sıra kendi ana fikirlerine sahip olmalıdır.

Bu nedenle içeriklerinizde yaklaşık 2-3 cümle içeren küçük paragraflara bağlı kalmanız oldukça önemlidir. Ek olarak, makalelerinizde madde işareti ekleme, metni vurgulama ve yazı tipinizi değiştirme gibi farklı yazı biçimlendirme seçeneklerinden yararlanmalısınız. Böylece, sitenizdeki mobil kullanıcıların içeriğinizi okumasını kolaylaştırırken, içeriğinizin daha az sıkıcı bir hale gelmesini sağlarsınız.

Meta Açıklamanızı Optimize Etmek

Google’ın arama sonuçlarında başlığınızın altında göstermek için kullandığı, içeriğinizin bir özeti olan metinlere meta açıklama denir. Okuyucuların blog yazınıza tıklamaları için onları teşvik etmek amacıyla çekici ve bilgilendirici meta açıklamalar yazmak oldukça önemlidir. Meta açıklama, makalenizin ne hakkında olduğuyla ilgili bilgi vermeli ve hedef anahtar kelimelerinizi içermelidir. Ayrıca meta açıklama uzunluğu 155-160 karakter arasında olmalıdır.

Ancak, üzerinde uğraştığınız meta açıklamanın her zaman arama sonuçlarında görüntüleneceğinin bir garantisi yoktur. Bu nedenle konu hakkındaki en iyi çözüm, hedef anahtar kelimenizi belirlemek ve onu doğal bir şekilde meta açıklamanıza eklemektir. Böylece Google, meta açıklamanızda bir eşleşme bulursa muhtemelen açıklamanızı kullanır.

SEO Dostu URL’ler Kullanmak

İyi hazırlanmış URL’ler kullanmak, en önemli SEO unsurlarının başında gelir. Bu nedenle de URL’ler önemli bir sıralama faktörüdür. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamanın yanı sıra URL’leri paylaşmak daha kolaydır. SEO dostu URL’ler oluşturmak için aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

  • Her sayfa için bir hedef anahtar kelime ekleyin. Bu, web sitenizin arama görünürlüğünü arttırmakla birlikte, arama motorlarının sayfanızı daha iyi kategorilendirmesine ve tanımlamasına da yardımcı olur.
  • Gereksiz kelimeleri kaldırarak URL’nizi kısaltın. İdeal bir URL yaklaşık 60 karakter ya da üç-beş kelime olmalıdır.
  • Kelimeleri ayırmak için “-“ kullanın. Örneğin, https://website.com/seo-uyumlu-makale-kac-kelime-olmalıdır/
  • URL’lerinizde mutlaka küçük harf kullanın. Büyük harf kullanmak, bazı sunucularda yönlendirmelere ya da 404 hatalarına neden olabilir.
  • “Bir”, “ama” ve “ya da” gibi duraklama sözcüklerinden kaçının.
  • URL’lerinizin basit, ilgi çekici ve içeriğinizle alakalı olmasına özen gösterin.

SEO Analiz Araçları Kullanmak

SEO Analiz
                     SEO analiz araçları sizlere pek çok konuda katkı sağlayacaktır.

Okunabilir ve SEO uyumlu makaleler yazmak için mutlaka SEO analiz araçlarından yararlanmanız gerekir. Güçlü SEO araçları kullanmanın sağladığı avantajlar başlıca şunlardır:

  • İçeriğiniz için en iyi performansı gösterecek anahtar kelimeleri bulmak
  • Bir site haritası oluşturmak
  • Mobil optimizasyonunuzu kontrol etmek
  • Kötü bağlantıları tespit etmek ve reddetmek

Bu nedenle de yazınızı internet sitenize yüklemeden önce incelemeniz gerekir. Makalenizin dil bilgisi, yazım ve noktalama işaretleri içermediğine emin olmalısınız. Metninizin okunabilirliğini Grammarly gibi araçlar aracığıyla kontrol edebilir, sitenizdeki en popüler içeriği bulmak için Finteza gibi araçlardan yardım alabilirsiniz. SEO analiz araçları size, hemen çıkma oranları, sayfa derinliği, ziyaret süreleri ve dönüşümler gibi ayrıntılı tahminler sunar. Bu verileri kullanarak bağlantılarınızı ve makalelerinizi optimize edebilirsiniz.

Görsellerinizi Optimize Etmek

İçeriğinize görsel eklemek ya da var olan görsellerinizi optimize etmek, sıralamanızın yükselmesi ve kullanıcı deneyiminin gelişmesi için en iyi yoldur. Görüntü optimizasyonu yapmak, geleneksel SEO’ya çok benzer. Google Görseller, görsellerdeki bir metni okuyamaz. Ancak Google, görsellerin arama sonuçlarındaki alaka düzeyini ölçebilmek için görsellerin içeriğini yorumlayabilir. Bu nedenle de görsellerinize uygun alt metin, açıklayıcı başlıklar, alt yazılar ve dosya ismi vermeniz gerekir.

Görsellerin alt metni, web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar tarafından görünmez ancak arama motorları bu bilgiyi bir görselin konusunu daha iyi kavramak için kullanırlar. Görüntülerin belli ir cihaza yüklenmemesi durumda insanlar alt metinleri görür. Alt metninizde hedef anahtar kelimelerinizi uygun ve doğal bir şekilde yazabilirseniz, faydalı ve bilgilendirici bir içerik oluşturmuş olursunuz.

İçeriğinizi Düzenli Olarak Optimize Etmek

Oluşturduğunuz içerik ilgi çekici ve yüksek trafik sağlayan bir içerik olsa bile, blog gönderileri yazmanız ve site içeriğinizi düzenli olarak güncellemeniz gerekir. Çünkü Google, arama yapan kullanıcılara arama sorguları için en iyi sonuçları sağlamak ister. Sonuç olarak, düzenli olarak içerik yayınlamaz ve yayınladığınız içerikleri güncellemezseniz, Google blogunuzu arama yapan kullanıcılar için iyi bir kaynak olarak görmez.

Haftada bir ya da iki kez içerik oluşturmak ve paylaşmak, iyi bir başlangıç noktasıdır. Okuyucularınıza yeni içeriğinizi sindirmeleri için biraz zaman verebilir ve bu sürede içeriklerinize gelen yorumları yanıtlayabilirsiniz.

Şema İşaretlemesi Kullanmak

sema isaretleri
                            Şema işaretlerini kullanmak da bir avantaja dönüşecektir.

Şema işaretlemesinden yararlanarak arama motorlarının içeriğinizi daha iyi analiz etmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu işaretler, içeriklerinizin her kısmını ayırır ve arama motorlarına bu kısımların ne anlama geldiğini açıklar. Google’s Structured Data Markup Helper kullanarak kolayca blog içeriklerinize işaretlemeler ekleyebilirisiniz. İşaretleme yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Başlığınıza şema işaretlemesi eklemek için doğruca “Makaleler” bölümünü seçin,
  • URL’yi girin ve etiketlemeye başlayın.
  • Açılan sol panelde başlığınızı vurgulayarak şema işaretleme türünü seçin
  • HTML oluşturun
  • Oluşan kodu kopyalayın ve gönderiniz için kaynak kodunuzu bu HTML ile değiştirin.

Sosyal Medya Paylaşım Butonları Koymak

Web sitenize ya da makalenize ücretsiz bağlantılar ekleyerek, kullanıcıların sosyal paylaşım butonlarınızı bulmasını ve içeriğinizi internette paylaşmalarını kolaylaştırın. İlgi çekici bir şekilde tasarlanmış olan butonlar, insanları içeriklerinize tıklamaya ve paylaşmaya teşvik eder.

Anlamlı Bağlantılar Eklemek

Her yazdığınız yeni blog yazısına daha fazla istatistik, önemli nokta ya açıklama gerektirecek bazı kelimeler ekleyin. Bu, makalenize iç ve dış bağlantı eklemekten çekinmemeniz gerektiği anlamına gelir. Anlamlı bağlantılar sayesinde okuyucularınız ana noktaya odaklanırken bir konuyu daha derinlemesine keşfedebilirler.

Dahili bağlantı kullanmak; arama motorlarının içeriğinizin alaka düzeyini anlamasına, okuyucularınızın sitenizde daha fazla zaman geçirmesine ve hemen çıkma oranının düşmesine yardımcı olacak etkili bir yoldur. Wikipedia gibi dünyanın her yerinde kullanılan dış kaynaklara bağlantı vermek, kullanıcılarınızda güven oluşturur ve kullanıcı deneyimini iyileştirir.

Ayrıca, kullanıcılar bağlantınızın ne hakkında olduğunu daha iyi anlayabilecekleri için kullandığınız bağlantılara açıklayıcı metinler eklemeniz gerekir. İçeriğinizde makul sayıda bağlantı kullanmaya çalışın ve bağlantılarınızın içeriğinizle alakalı, doğal ve okuyucularınız için faydalı olduğundan emin olun.

En Uygun İçerik Uzunluğunu Kullanmak

Tipik bir blog yazının uzunluğu, minimum 300 ile 500 kelime arasında olması gerekir. Bunun nedeni, uzun içeriklerin sosyal medyada daha fazla beğeni ve yorum aldığı için Google’ın uzun içerik sevmesidir. Böylece, daha uzun olan gönderiler arama sonuçlarında daha yüksek sıralamalar elde edebilir.

En uygun içerik uzunluğu ise yaklaşık olarak 2000 kelimedir. Ancak her seferinde 2000 kelime yazmak gibi bir hedefiniz olmamalıdır. Her şeyden önce, okuyucularınız için arama amaçlarını karşılayacak en yararlı ve bilgilendirici içerikleri oluşturmanız gerekir. İçeriklerinizin niteliği her zaman niceliğinden daha önemlidir. Bu nedenle de, en çok görüntülenen makaleleri görmek ve uzun içeriğin etkisini analiz etmek için sayfanızdaki en çok görüntülenen içeriğinizi inceleyin.

İçeriğinizi Mobil Cihazlar için Optimize Etmek

Günümüzde mobilden ve tabletten internet kullanımı dünya genelinde oldukça artmış bir durumdadır. Bu nedenle de Google, mobil uyumlu web sitelerine arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer verdiğinden blogunuzu mobil cihazlar için optimize etmek SEO için bir zorunluluktur. Ek olarak Google, mobil uyumluluğu olmayan siteleri cezalandırdığı için mobil uyumlu bir web sitesi tasarımına sahip olmak oldukça önemlidir.

Ayrıca web tasarımınızı mobil, tablet ve masaüstü cihazlar olmak üzere hepsi için tek tek optimize etmelisiniz. Basit bir arayüz sayesinde insanların sitenizde gezinmesi ve kullanıcıların sitenizde aradığı tüm bilgileri hızlıca bulması oldukça kolaylaşır. Bu nedenle de sitenizin yükleme hızını analiz etmek istemeniz oldukça doğaldır. Anında yüklenen içerikler oluşturmak ve genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için hızlandırılmış mobil sayfalardan yardım alabilirsiniz.

SEO Uyumlu Uzun Bir Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Uzun Bir Makale
                        SEO uyumlu uzun bir makale yazmak için dikkat etmeniz gereken pek çok nokta var.

Kapsamlı makaleler, arama motorları için değil insanlar için yazılır. Uzun yazıların, kısa gönderilere göre birtakım avantajları olabilir. Ancak kelime sayısı yüksek makaleler yazarken, metnin kalitesinden de ödün vermemek oldukça önemlidir. Kaliteli metinler okunabilir, iyi yapılandırılmış ve orijinal içeriğe sahip yazılardan oluşur.

Hem SEO uyumlu hem de kaliteli bir içerik yazmak çok zordur. Özellikle de amacınız organik trafiğinizi arttırmak için kelime sayısı fazla makaleler yazmak ise çok daha zordur. Bu nedenle uzun ve kaliteli makaleler yazarken aklınızda tutmanız gereken bazı önemli püf noktaları mevcuttur.

Okunabilir Metinler Yazmak

Uzun bir makale yazarken aklınızda tutmanız gereken en önemli şey, yazınızı hedef kitlenize göre yazmaktır. Elbette bu tavsiye oldukça bariz gelebilir, ancak dikkatiniz dağılması ve yazınıza alakasız bilgiler eklemeye başlamanız son derece kolaydır. Bu nedenle, ele aldığınız konu hakkında bir okuyucunun aklında oluşabilecek sorulara odaklanın. Ardından da, bu sorulara net, iyi yazılmış ve okunabilir durumda olan cevaplar düşünün.

Makalenizi okunabilir bir hale getirmek için, metninizin mantıklı bir düşünce dizisini izlemesi gerekir. Bunu başarmak için de her paragrafa bir konu cümlesiyle, yani o paragrafın ana fikrini okuyucuya veren bir cümleyle başlamalısınız. Daha sonra, konu cümlesini detaylandırmak için paragrafın geri kalanını kullanabilirsiniz. Cümlelerinizi ve paragraflarınızı uzatmadığınızdan emin olmalısınız. Gereksiz kelime, kelime kalıpları ve cümleler gördüğünüz an onları silmekten çekinmeyin. Sunduğunuz fikirleri paragraflar arasında birleştirebilmek için de bol bol geçiş cümlesi kullanmanızda fayda var. Son olarak, okuyucuların ilgisini canlı tutmak için onlarla konuşuyormuş gibi metinler yazabilirsiniz.

Başlıklardan Yardım Almak

Metninizi yapılandırmanın bir diğer yolu ise başlıklardan yardım almaktır. Bir metin içerisindeki başlıklar, en az iki amaca hizmet eder. Bu amaçlardan ilki, başlıklar yukarıdan aşağıya doğru bir hiyerarşi gösterirler. Örneğin bir konunun, onu daha fazla ayrıntılanmasına olanak sağlayacak üç başlığı olduğunu kolayca görebilirsiniz.

İkinci amaç ise başlıkların tarama görevi üstlenmesidir. Net başlıklardan yararlanarak okuyucularınıza paragrafın ne hakkında olduğu bilgisini verebilirsiniz. Ayrıca bu, metninizin daha keyifli okunabilmesini sağlar. Çünkü bir başlık okuyucuya sonraki metinde ne okuyacağı hakkında ipucu verir.

Orijinal İçerikler Oluşturmak

orijinal icerik
                               Yapmanız gereken en önemli şeylerden biri orijinal içerik oluşturmak olacaktır.

SEO uyumlu uzun bir makale yazmanın en zor adımı orijinal içerikler oluşturmaktır. İnternet üzerinden çok fazla dijital içerik varken orijinal içerik üretmek hiç de kolay bir iş değildir. Ancak, sizi benzersiz kılan özelliğinizin ne olduğunu düşünürseniz bu, içerikleriniz için size yardımcı olabilir.

Sunduğunuz içeriklerin rakiplerinizin içeriklerinden ne kadar farklı ve daha iyi olduğunu düşünebilirsiniz. Ardından, kitlenizin ne aradığını ve rakiplerinizin neler yaptığını öğrenmek için anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz. Araştırma yaparak, hızlanmanın yanı sıra ne hakkında yazacağınız ve kendinizi onca site arasından nasıl öne çıkartacağınız hakkında size pek çok fikir verebilir.

Bu konuda sizlere yardımcı olabilecek bir içerik: Özgün İçerik Nedir? Özgün İçerik Nasıl Yazılır?

Sonuç

Siteniz için SEO uyumlu bir makalenin ya da içeriğin nasıl oluşturulacağını öğrenmek biraz zaman alsa da, uzun vadede sizin için son derece faydalı olur. SEO uyumlu makale yazmak için bu yazıda anlatılan her bilgiyi dikkate almak oldukça önemlidir. Bu bilgiler; iyi bir içeriğin daha fazla paylaşılmasına, potansiyel müşteri çekmesine, bağlantılar oluşturmasına ve tekrar eden kullanıcılara yol açar. Böylece arama motorlarındaki sıralamanız hızlıca yükselirken görünürlüğünüz de bir hayli artar.

Sıkça Sorulan Sorular

Anahtar kelimelerin metin içerisinde %2 oranında geçmesi uygundur. Daha çok ya da daha az olması SEO uyumunuza zarar verebilir.

Anahtar kelimeniz metninizin içeriğini kapsamlı bir şekilde ele alabilmelidir. Konunun ana fikrini içeren bir kelime grubu bu noktada sizlere yardımcı olacaktır.

Önerilen Paylaşımlar
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *